XServers

xServers a fost lansat in domeniul serviciilor de gazduire web hosting la inceputul anului 2003. Datorita necesitatii unor investitii mari in retehnologizarea permanenta a echipamentelor si modernizarea propriului datacenter, la sfarsitul anului 2007, xServers a fost inclusa in grupul Clax Telecom.

Experienta unui ISP (internet service provider) impreuna cu profesionalismul echipei tehnice xServers, ne-au ajutat sa devenim unul dintre cei mai competitivi furnizori de servicii webhosting din Romania, seviciile oferite de noi fiind disponibile pe o infrastructura hardware de tip cluster. Misiunea noastra este ca printr-o evolutie continua sa devenim cel mai bun furnizor de servicii de web hosting din Romania.

Dispunem de un datacenter propriu (locatie str. Calea Floreasca nr.169, Bucuresti), echipat cu sisteme de protectie la standarde ridicate si cu o conexiune redundata la internet ce beneficiaza de peering cu toti providerii din Romania, dar si de legaturi directe internationale (provider principal Telia).

Acest lucru, impreuna cu cunostintele solide ale echipei noastre tehnice, ne permite sa oferim solutii profesionale de gazduire web pentru toate tipurile de site-uri, de la cele mici consumatoare de resurse, cum sunt blogurile sau site-urile de prezentare, la cele mari, cu mii de vizitatori unici pe zi.

Parcurgand site-ul nostru, puteti sa aprofundati caracteristicile tehnice ale serviciilor oferite de noi. Practic, veti regasi tehnologii si echipamente ce diferentiaza pozitiv oferta noastra fata de a altor competitori. Dintre acestea enumeram pe cele mai reprezentative pentru pachetele de gazduire web hosting de tip shared:

– Hard disk-urile folosite de noi pe servere sunt de tip SSD de inalta performanta cu o viteza de scriere/citire de 850Mbps si un timp de acces de 0,015 ms.

– Contorizarea consumului de resurse nu este efectuata nici la trafic, nici la numar de afisari ca alti competitori, ci doar la numarul de vizitatori.Practic, pe un simplu pachet de 1,45 euro puteti gazdui site-uri cu pana la 30.000 de vizitatori/luna si cu peste 100.000 de afisari (un vizitator afiseaza cate pagini doreste atunci cand viziteaza un site)

-Nu limitam resursele hardware sub nici o forma, chiar daca aveti intr-o zi mai multi vizitatori decat media obisnuita. Astfel, site-ul dumneavoastra va functiona la fel de bine. Daca site-ul dvs, in mod constant, depaseste un consum de resurse hardware specifice unui anumit tip de pachet, veti fi contactat de departamentul nostru comercial in vederea upgradarii acestuia.

– Suportul tehnic este acordat numai de catre administratori de sistem cu o buna pregatire profesionala.