Radio Vocea Basarabiei

Postul de radio Vocea Basarabiei a inceput sa emita la 18 iunie 2000, gratie sprijinului financiar si tehnic din partea miliardarului roman Iosif Constantin Dragan, Guvernului Romaniei si Fundatiei Soros Moldova.

Initial, el a fost infiintat ca un post de radio local in centrul raional Nisporeni.

Si-a luat in serios menirea sa si a realizat emisiuni informative si de opinie de calitate. Astfel, in scurt timp, radioul a devenit un post privat de traditie conceptuala publica, angajindu-se sa asigure pluralismul de opinii, libera comunicare a informatiilor, libera exprimare a ideilor, precum si informatia corecta a opiniei publice. Obiectivele principale ramin a fi informarea, educatia si divertismentul.

Grila de programe include emisiuni de conceptie proprie, precum si buletine de stiri si de informatii preluate de la Europa Libera si BBC. Se adreseaza unui public de aproximativ 3 milioane de ascultatori, acoperind cea mai mare parte a Republicii Moldova.

Redactia se mindreste de faptul ca este primul post de radio romanesc ce reuseste performanta de a veni din provincie in capitala, de a-si crea un studio performant si o retea regionala de redifuzare a programelor de acoperire cvasi-nationala.

Ce te-a atras la Radio Vocea Basarabiei ?

View Results