Radio Trinitas

Radio Trinitas este postul Patriarhiei Romane si contribuie la sustinerea activitatii cultural-misionare a Bisericii Ortodoxe Romane.

A fost infiintat in anul 1996 la initiativa si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pe atunci Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, si a inceput sa emita in seara zilei de 17 aprilie 1998, la Iasi, facand parte, de atunci si pana la data de 27 octombrie 2007, din cadrul Institutului Cultural
Misionar al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Din ziua de 27 octombrie 2007, sarbatoarea Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi, fiind parte componenta a Centrului de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane, odata cu inaugurarea studioului de emisie din Bucuresti.

Radio Trinitas se adreseaza( tuturor categoriilor de ascultatori. Transmite zilnic, in direct, Sfanta Liturghie si Vecernia, emisiuni religioase, culturale, stiintifice, muzicale, sociale si informative. Promoveaza dialogul si cooperarea pe plan national si international, pentru apararea demnitatii umane.

Din anul 2001 face parte din Conferinta Europeana( a Radiourilor Crestine (CERC). Radio Trinitas  fost declarat de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ca fiind cel mai bun post de radio local din Romania in anul 2003.

Ce te-a atras la Radio Trinitas ?

View Results