Radio Renasterea

Aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Vadului, Feleacului si Clujului, Radio Renasterea a inceput sa emita la 1 mai 1999, pe frecventa 91,2 MHz/FM stereo, 24 de ore din 24, in municipiul Cluj-Napoca si imprejurimi.

De la 1 mai 2004 poate fi receptionat on line pe internet la adresa www.radiorenasterea.ro, iar de la 1 mai 2005 emite si la Bistrita, al doilea oras, ca importanta din Arhiepiscopia noastra, pe frecventa 102 MHz/FM Stereo.

  • Programele promoveaza si prelungesc misiunea Bisericii in dubla sa dimensiune: religioasa si culturala.
  • Grila de programe cuprinde emisiuni cu caracter religios, cultural, social, muzical si informativ, emisiuni ce se doresc a fi spatii de intalnire dintre Evanghelie si sensibilitatile omului contemporan. Se adauga teme specifice fiecarei perioade liturgice a anului bisericesc, fiecarui post de peste an, fiecarei sarbatori.
  •  Se promoveaza o muzica selecta simfonica, religioasa, ambientala dar nu sunt uitate nici traditiile si muzica populara. Muzica bisericeasca alterneaza cu cea clasica si moderna, intr-o sinteza ce individualizeaza postul nostru in peisajul radiofonic local.
  • Se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Unele emisiuni sunt cu adresa speciala pe grupe de varste copii, adolescenti, studenti in care pe langa teme specifice se incearca promovarea valorilor moralei crestine.
  • In fiecare duminica si sarbatoare se transmite Sfanta Liturghie din Catedrala Mitropolitana.
  • Transmiterea in direct a slujbelor este o forma de diaconie, de slujire a acelor credinciosi, destul de multi, care din diferite pricini bolnavi in spitale sau acasa, batrani nu pot merge la Biserica. Liturghia transmisa prin radio nu o poate inlocui pe cea oficiata in sfintele lui Dumnezeu locasuri. In fata aparatului de radio crestinul asista, in fata altarului participa.
  • Redactia cuprinde patru departamente: teologic, social, cultural, informativ si tehnic, in care lucreaza 20 de redactori. Colectivul redactional este format, din oameni tineri si foarte tineri, cu studii diferite: teologie in cea mai mare parte dar si muzicologie, filologie, filozofie, teatru, jurnalism.
  • Avem o stransa colaborare cu preotii profesori de la Facultatea de Teologie si Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca
  • Activitatea noastra este sustinuta de numerosi colaboratori: teologi, scriitori, profesori, medici, juristi, folcloristi, muzicologi, artisti, profesori, copii, elevi, studenti, functionari publici, carora le multumim.

Ce te-a atras la Radio Renasterea ?

View Results