Radio Horion

Radio Horion este primul post particular aparut in Craiova in baza Legii Audiovizualului si licentei de emisie cu numarul R 111 din 1 martie 1995.

Vocile redactorilor s-au facut auzite pentru prima data in eterul craiovean pe 5 septembrie 1995 pe frecventa 103.6 MHz.

Acesta a fost conceput ca un post axat pe informatii, muzica, animatie si emisiuni tematice care sa fie accesibile si pe gustul unui numar cat mai mare de ascultatori de toate varstele si profesiile.

Inca de la debut Radio Horion a colaborat cu prestigiosul Radio BBC, sectia romana, colaborare care s-a materializat in pregatirea unor redactori la Scoala de Jurnalistica BBC si retransmiterea programelor.

Colaboreaza cu peste 30 de studiouri de radio particulare din tara, avand contracte si cu marile case de productie din tara: Media Services, CAT Music, Media Pro Music, Zone Records, Roton, Intercont Music, Nova Music, RBA, EMI GROUP si altele.

Daca în primii ani ai existentei sale radio aborda un profil general încercand sa acapareze un segment cat mai mare de ascultatori, asta si pentru ca nu exista nici un alt post de radio în FM-ul craiovean, acum profilul sau tinde catre “Adult Contemporary”, profil muzical puternic raspandit ce vizeaza segmentul de vârsta 25-49 de ani.

Este singurul post privat de radio din Oltenia care are in grila de programe mai multe zile dedicate culturii.

Pentru merite deosebite a primit în 1997 o nominalizare pentru un premiu PRODFEST. În anul 2000 a obtinut la Paris premiul “Arch of Europe” pentru calitatea programelor difuzate.

Conform sondajelor de opinie realizate de-a lungul timpului de catre institutii specializate, Radio Horion s-a aflat mereu în topul preferintelor ascultatorilor craioveni.

Ce te-a atras la Radio Horion ?

View Results