Istoria Radio Iasi

Radio Iasi a luat la fiinta pe 2 noiembrie 1941, atunci cand pentru prima data in eter au fost auzite cuvintele: “Aici Radio Moldova”.

In anul 1944, “vocea destinata scopului” a amutit. La 1 mai 1956, este revigorata, sub denumirea Radio Iasi( functionand ca studio territorial, fara personalitate juridical, in cuprinsul Radiodifuziunii Romane, asa cum se intampla si astazi).

Din anul 1984 si pana la caderea regimului comunist (22 decembrie 1989), radioului Iasi i-a fost anulat dreptul de a emite.

“Am vrea sa credem ca Radio Iasi a insemnat vocea autorizata a Moldovei, salvarea de la uitare a unor clipe fara egal, gesture, trairi, sinceritati debordante, oameni nascuti pentru a se darui. Am vrea sa stim ca fiecare zi presupune ravna, responsabilitate, un urias efort de vointa. Tragem speranta ca, de fiecare data, Radio Iasi a renascut din propria-I cenusa, ca vocea i-a fost auzita tot mai clar si mai folositor oamenilor in slujba carora ar fi trebuit sa se implice cu toata fiinta sa.

Dupa decembrie 1989 am pornit, cu mari sincope, in cautarea timpului  pierdut, incercand sa pastram un echilibru intre noile generatii si ceea ce poate contribui, in egala masura, la prestigiu, bunul gust si respectul pentru traditie. Ritmul evolutiv imprimat, in ultimii ani, poarta un nou semn de recunoastere: schimba imaginea asupra lumii, dupa cum imbogateste imaginea lumii asupra organizatiei noastre.”